Jeg får rigtig mange komplimenter for bollerne, som er super luftige, men samtidig giver en god mæthedsfornemmelse i maven.
Ingredienser
50 g gær
5 dl lunkent vand
½ dl oliemagarine
100 g havregryn
150 g fuldkornshvedemel
ca. 750 g hvedemel
1 tsk salt
2 tak sukker
Gæren røres ud i vandet.
Ægget tilsættes.
Havregryn og 1/3 af melet rører i dejen, hvorefter salt og sukker kommes i.
Resten af melet røres i dejen. Dejen må gerne være lidt klistret.
Dejen skal have et lunt sted i en god halv time.
Man kan variere bollerne i et utal af muligheder. Jeg har blandt andet før bagt dem med rosiner eller chokolade.
I dag ville jeg forsøge med noget nyt, og tilføjede Svansø chili pesto
I dag ville jeg forsøge med noget nyt, og tilføjede Svansø chili pesto
Jeg tog en lille slat fra dejen og blandede pestoen i. Dejen blev meget klistret af det, så der kom også en lille smule mere mel i.
Jeg formede de almindelige og pesto bollerne.
Herefter skal de hæve i en halv times tid igen.
Når de har hævet skal de pensles med et pisket æg.
De almindelige boller fik også en smule havregryn ovenpå.
Bollerne skal bages ved 220'c i 10-15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar