torsdag den 18. oktober 2012

Italienske kødboller

Vi havde købt noget billigt frisk fuldkorns pasta og hakket oksekød, så vi blev enige om, at der kun var en helt bestemt ret der duede til det.

Vi skulle da have mine italienske kødboller i tomatsovs med pasta til.

Ingredienser


Kødboller
500 g hakket oksekød
2 æg
1 dl rasp
2 spk frisk hakket persille
2 spk frisk basillikum
hvedemel
salt
peber
olie


Tomatsovs
2 ds. hakkede tomater
100 g soltørrede tomater
1 løg
2 spsk frisk basillikum
olie
chillipulver
salt
peber
milda madlavningsfløde

Kødbollerne
Alle ingredienser undtagen melet blandes sammen. 


Kødbollerne formes, så de er på størrelse med en bordtennisbold.
De trilles i melet. 


Kødbollerne steges hurtigt på en pande ved høj varme i olien, så de får en stege skorpe. 



Tomatsovsen
Løget hakkes fint og steges i olien til de er klare i en gryde. En smule chili brændes af sammen med løgene.
De hakkede tomater kommes ved, og det hele bringes op at koge.
De soltørrede tomater hakkes fint og kommes ved.
Basillikum, salt og peber tilføjes. 

Kødbollerne tilføjes os koges færdigt i sovsen. 



Den friske pasta koges.

Det færdige resultat: 


Vi fik pestoflutes til, som kan ses her









1 kommentar: