fredag den 19. oktober 2012

Hjemmelade kyllingenuggets og pommes frites

Den stod på fredagshyggemad.

Hjemmelavede kyllingenuggets:
Kyllingefileter skæres i små tern.
Herefter vendes stykkerne først i æg og så i rasp


Herefter lægges alle nuggetsne i et lag på en bradepande med bagepapir.
De skal have ca. 20-30 minutter i ovnen, de sidste minutter på grill. 

De ender med at blive dejlige sprøde og noget mere saftige end købe nuggets. 



Hjemmelavede pommes frites 
Bagekartofler skrælles og skæres i mindre stænger.
Alle stængerne kommes i en skål med koldt vandt. Vandet hældes fra, og der hældes nyt vand ved indtil vandet ikke længere bliver hvidligt, når det kommer i.
Dette gøres så stivelsen trækkes ud af kartoflerne. Hvis der er meget stivelse i kartoflerne, kan de ikke blive sprøde. 



Kartoflerne tørres i et viskestykke. Endnu en ting for at gøre dem sprøde.
Kartoflerne vendes i en lille smule olie. 



Kartoflerne skal helst kun ligge i et lag på bradepanden. 



Jeg starter med at give kartoflerne ca. 20-25 min ved 200' c varmluft
Herefter får de ca.  15 min på 250'c
De sidste 5 - 10 min. på grill.
Så får man dejligt sprøde pommes frites



Vi elsker alt muligt forskelligt at dybbe vores nuggets i. I dag stod den på hver vores ketchup, vores elskede chilisovs (tropical chillisovs med mango og annas fra Gotan), honning og sennepsdressing fra Kraft og honningbarbequesovs også fra kraft.
Honning og sennepsdressingen og honningbarbequesovesen var begge nye for os. Jeg var ikke så vild med den første, men jeg er heller ikke så god til sennep. Den anden var rigtig god.
Normalt får vi også barbequedressing fra kraft, men vi var løbet tør. 


Vi fik grøntsagsstænger med dip (barbeque fra kims og formage frais) til.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar